콤부차는 수많은 건강상의 이점으로 인해 최근 몇 년간 인기를 얻은 발효차 음료입니다. 집에서 쉽게 만들 수 있고 취향에 맞게 맞춤 설정할 수 있습니다. 이 블로그 게시물에서는 처음부터 콤부차를 만드는 과정을 안내해 드리겠습니다.
필요한 재료:
* SCOBY(박테리아와 효모의 공생 배양) 1개 - 온라인으로 구매하거나 온라인으로 구매하실 수 있습니다. 콤부차를 끓이는 친구에게서 구입
* 물 1갤런
* 설탕 1컵
* 홍차 또는 녹차 1/2컵
* 무명천 또는 통기성 천
* 고무줄
지침:
1단계: 티 베이스 만들기
물을 끓여서 설탕을 넣고 완전히 녹을 때까지 저어줍니다. 불을 끄고 티백을 넣으세요. 5~10분 동안 우려낸 후 티백을 꺼내 실온으로 식힙니다.
2단계: 티백을 추가합니다.
Kombucha is a fermented tea drink that has gained popularity in recent years due to its numerous health benefits. It's easy to make at home and can be customized to your taste preferences. In this blog post, we'll guide you through the process of making kombucha from scratch.
Materials Needed:
* 1 SCOBY (Symbiotic Culture of Bacteria and Yeast) - You can either purchase one online or get it from a friend who brews kombucha
* 1 gallon water
* 1 cup sugar
* 1/2 cup black tea or green tea
* Cheesecloth or a breathable cloth
* Rubber band
Instructions:
Step 1: Make the Tea Base
Bring the water to a boil and add the sugar, stirring until it's fully dissolved. Remove from heat and add the tea bags. Steep for 5-10 minutes, then remove the tea bags and let it cool to room temperature.
Step 2: Add the